Ona i plural

Ona är ordet.

Plural för ona är onor, onorna, onors och onornas.

Vad är plural för ona?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet ona. Plural av ona är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet ona.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet ona. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet ona har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder ona?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av ona så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/ona

Du kan också söka efter ona direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=ona

Mer information om ordet ona:

Ordet ona består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 1, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på ona?

Följande ord rimmar med ona: na, ana, dna, ena, ina, agna, aina, Aina, Anna, bana, bena, Bina, bona, dana, dina.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 274 ord som på något sätt liknar ordet ona Här kommer de tio första: 10-krona, 5-krona, adertonårig, adertonåring, aeronaut, ägonamn, åkerhöna, aktionär, ålderspensionär och alfahona.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord