Geograf i plural

Geograf är ordet.

Plural för geograf är geografer, geograferna, geografers och geografernas.

Vad är plural för geograf?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet geograf. Plural av geograf är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet geograf.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet geograf. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet geograf har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder geograf?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av geograf så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/geograf

Du kan också söka efter geograf direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=geograf

Mer information om ordet geograf:

Ordet geograf består allt som allt av 7 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 7 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 3.

Vad rimmar på geograf?

Följande ord rimmar med geograf: af, haf, iaf, kaf, kvaf, Olaf, qvaf, slaf, graf, staf, seraf, digraf, Gustaf, bokstaf, biograf.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 4 ord som på något sätt liknar ordet geograf: geografibok, geografilärare, geografisk och kulturgeografisk.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord