Haf i plural

Haf är ordet.

Plural för haf är haf, hafven, hafs och hafvens.

Vad är plural för haf?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet haf. Plural av haf är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet haf.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet haf. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet haf har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder haf?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av haf så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/haf

Du kan också söka efter haf direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=haf

Mer information om ordet haf:

Ordet haf består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på haf?

Följande ord rimmar med haf: af, iaf, kaf, kvaf, Olaf, qvaf, slaf, graf, staf, seraf, digraf, Gustaf, geograf, bokstaf, biograf.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 30 ord som på något sätt liknar ordet haf Här kommer de tio första: busschaffis, chaffis, checkhäfte, fukthäftande, geschäft, häfd, hafsande, hafsverk, häftande och häftapparat.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord