Etage i plural

Etage är ordet.

Plural för etage är etage, etagen, etages och etagens.

Vad är plural för etage?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet etage. Plural av etage är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet etage.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet etage. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet etage har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder etage?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av etage så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/etage

Du kan också söka efter etage direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=etage

Mer information om ordet etage:

Ordet etage består allt som allt av 5 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 5 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 3. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till etage:

Etage har dessa synonymer: våning

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet etage, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på etage?

Följande ord rimmar med etage: ge, avge, doge, jage, Lage, bege, Tage, unge, page, omge, Ogge, ogge, gage, loge, hage.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 2 ord som på något sätt liknar ordet etage: betagen och dekolletage.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord