Dekolletage i plural

Dekolletage är ordet.

Plural för dekolletage är dekolletage, dekolletagen, dekolletages och dekolletagens.

Vad är plural för dekolletage?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet dekolletage. Plural av dekolletage är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet dekolletage.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet dekolletage. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet dekolletage har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder dekolletage?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av dekolletage så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/dekolletage

Du kan också söka efter dekolletage direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=dekolletage

Mer information om ordet dekolletage:

Ordet dekolletage består allt som allt av 11 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 11 bokstäverna är 6, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 5. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till dekolletage:

Dekolletage har dessa synonymer: urringning

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet dekolletage, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på dekolletage?

Följande ord rimmar med dekolletage: ge, avge, doge, jage, Lage, bege, Tage, unge, page, omge, Ogge, ogge, gage, loge, hage.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord