Hage i plural

Hage är ordet.

Plural för hage är hagar, hagarna, hagars och hagarnas.

Vad är plural för hage?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet hage. Plural av hage är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet hage.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet hage. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet hage har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder hage?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av hage så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/hage

Du kan också söka efter hage direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=hage

Mer information om ordet hage:

Ordet hage består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 2 synonymer inlagda.

Synonymer till hage:

Hage har dessa synonymer: inhägnad, äng

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet hage, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på hage?

Följande ord rimmar med hage: ge, avge, doge, jage, Lage, bege, Tage, unge, page, omge, Ogge, ogge, gage, loge, utge.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 23 ord som på något sätt liknar ordet hage Här kommer de tio första: agamihäger, ägretthäger, cocoihäger, fårhage, goliathäger, gråhäger, hagel, hagelbössa, hagelgevär och hagelkorn.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord