Etablissemang i plural

Etablissemang är ordet.

Plural för etablissemang är etablissemang, etablissemangen, etablissemangs och etablissemangens.

Vad är plural för etablissemang?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet etablissemang. Plural av etablissemang är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet etablissemang.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet etablissemang. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet etablissemang har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder etablissemang?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av etablissemang så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/etablissemang

Du kan också söka efter etablissemang direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=etablissemang

Mer information om ordet etablissemang:

Ordet etablissemang består allt som allt av 13 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 13 bokstäverna är 8, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 5. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till etablissemang:

Etablissemang har dessa synonymer: inrättning

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet etablissemang, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på etablissemang?

Följande ord rimmar med etablissemang: ang, bang, pang, sang, rang, svang, klang, peang, slang, harang, pisang, falang, talang, zhuang, levang.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord