Arrendator i plural

Arrendator är ordet.

Plural för arrendator är arrendatorer, arrendatorerna, arrendatorers och arrendatorernas.

Vad är plural för arrendator?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet arrendator. Plural av arrendator är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet arrendator.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet arrendator. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet arrendator har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder arrendator?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av arrendator så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/arrendator

Du kan också söka efter arrendator direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=arrendator

Mer information om ordet arrendator:

Ordet arrendator består allt som allt av 10 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 10 bokstäverna är 6, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 4. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till arrendator:

Arrendator har dessa synonymer: hyresgäst

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet arrendator, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på arrendator?

Följande ord rimmar med arrendator: or, bor, hor, kor, mor, nor, por, Tor, tor, abor, anor, aror, bror, Bror, efor.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord