Argumentation i plural

Argumentation är ordet.

Plural för argumentation är argumentationer, argumentationerna, argumentationers och argumentationernas.

Vad är plural för argumentation?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet argumentation. Plural av argumentation är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet argumentation.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet argumentation. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet argumentation har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder argumentation?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av argumentation så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/argumentation

Du kan också söka efter argumentation direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=argumentation

Mer information om ordet argumentation:

Ordet argumentation består allt som allt av 13 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 13 bokstäverna är 7, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 6. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till argumentation:

Argumentation har dessa synonymer: motstridig

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet argumentation, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på argumentation?

Följande ord rimmar med argumentation: zon, ton, Son, son, Don, don, eon, fon, hon, jon, Jon, kon, Aron, Aton, axon.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord