Fon i plural

Fon är ordet.

Plural för fon är foner, fonerna, foners och fonernas.

Vad är plural för fon?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet fon. Plural av fon är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet fon.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet fon. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet fon har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder fon?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av fon så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/fon

Du kan också söka efter fon direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=fon

Mer information om ordet fon:

Ordet fon består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på fon?

Följande ord rimmar med fon: Don, don, eon, hon, jon, Jon, kon, son, Son, ton, zon, Aron, Aton, axon, Egon.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 117 ord som på något sätt liknar ordet fon Här kommer de tio första: absintfontän, aktiefond, alfons, allofon, antifon, antifoni, autofon, chiffonjé, diktafon och dricksfontän.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord