Kon i plural

Kon är ordet.

Plural för kon är koner, konerna, koners och konernas.

Vad är plural för kon?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet kon. Plural av kon är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet kon.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet kon. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet kon har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder kon?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av kon så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/kon

Du kan också söka efter kon direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=kon

Mer information om ordet kon:

Ordet kon består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till kon:

Kon har dessa synonymer: strut

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet kon, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på kon?

Följande ord rimmar med kon: Don, don, eon, fon, hon, jon, Jon, son, Son, ton, zon, Aron, Aton, axon, Egon.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 602 ord som på något sätt liknar ordet kon Här kommer de tio första: abonnemangskonsert, adressikon, affärskontakt, akrostikon, anakonda, andrahandskontrakt, antroponomastikon, apkonst, baklängeskonstruktion och balkong.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord