Son i plural

Son är ordet.

Plural för son är söner, sönerna, söners och sönernas.

Vad är plural för son?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet son. Plural av son är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet son.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet son. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet son har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder son?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av son så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/son

Du kan också söka efter son direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=son

Mer information om ordet son:

Ordet son består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på son?

Följande ord rimmar med son: Don, don, eon, fon, hon, jon, Jon, kon, Son, ton, zon, Aron, Aton, axon, Egon.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 139 ord som på något sätt liknar ordet son Här kommer de tio första: adoptivson, amason, assonans, bison, bisonoxe, boson, brorson, chansonett, cirkelresonemang och cisperson.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord