Motstridig i plural

Motstridig är ordet.

Plural för motstridig är motstridiga.

Vad är plural för motstridig?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet motstridig. Plural av motstridig är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet motstridig.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet motstridig. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet motstridig har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder motstridig?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av motstridig så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/motstridig

Du kan också söka efter motstridig direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=motstridig

Mer information om ordet motstridig:

Ordet motstridig består allt som allt av 10 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 10 bokstäverna är 7, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 3. Vi har i vår databas även 2 synonymer inlagda.

Synonymer till motstridig:

Motstridig har dessa synonymer: argumentation, motsägande

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet motstridig, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på motstridig?

Följande ord rimmar med motstridig: dig, Dig, gig, mig, sig, vig, whig, stig, yvig, Stig, avig, byig, enig, evig, isig.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord