Ägg i plural

Ägg är ordet.

Plural för ägg är ägg, äggen, äggs och äggens.

Vad är plural för ägg?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet ägg. Plural av ägg är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet ägg.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet ägg. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet ägg har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder ägg?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av ägg så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/ägg

Du kan också söka efter ägg direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=ägg

Mer information om ordet ägg:

Ordet ägg består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på ägg?

Följande ord rimmar med ägg: hägg, Hägg, vägg, lägg, drägg, skägg, gnägg, boägg, belägg, utlägg, lusägg, inlägg, ormägg, pålägg, måsägg.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 279 ord som på något sätt liknar ordet ägg Här kommer de tio första: äggande, äggcell, äggdelare, äggformad, äggformig, äggisolator, äggkartong, äggklocka, äggkokare och äggkopp.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord