Röd i plural

Röd är ordet.

Plural för röd är röda.

Vad är plural för röd?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet röd. Plural av röd är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet röd.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet röd. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet röd har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder röd?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av röd så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/röd

Du kan också söka efter röd direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=röd

Mer information om ordet röd:

Ordet röd består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på röd?

Följande ord rimmar med röd: öd, död, nöd, bröd, glöd, mjöd, odöd, snöd, stöd, nydöd, spröd, utdöd, andnöd, bibröd, sotdöd.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 241 ord som på något sätt liknar ordet röd Här kommer de tio första: aerodrom, aerodynamisk, afrodisiakum, afrodisisk, aftonrodnad, ämbetsbroder, betrodd, biprodukt, blodröd och blodsbroder.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord