Snöd i plural

Snöd är ordet.

Plural för snöd är snöda.

Vad är plural för snöd?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet snöd. Plural av snöd är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet snöd.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet snöd. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet snöd har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder snöd?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av snöd så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/snöd

Du kan också söka efter snöd direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=snöd

Mer information om ordet snöd:

Ordet snöd består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på snöd?

Följande ord rimmar med snöd: öd, död, nöd, röd, bröd, glöd, mjöd, odöd, stöd, nydöd, spröd, utdöd, andnöd, bibröd, sotdöd.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 10 ord som på något sätt liknar ordet snöd Här kommer de tio första: äggsnodd, bajsnödig, gummisnodd, hårsnodd, jättekissnödig, kissnödig, snodd, snödriva, snödroppe och snödroppskaktus.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord