Rö i plural

är ordet.

Plural för rö är rön, röna, röns och rönas.

Vad är plural för rö?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet rö. Plural av rö är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet rö.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet rö. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet rö har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder rö?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av rö så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/rö

Du kan också söka efter rö direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=rö

Mer information om ordet rö:

Ordet rö består allt som allt av 2 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 2 bokstäverna är 1, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på rö?

Följande ord rimmar med rö: brö, frö, trö, strö, beströ, busfrö, chiafrö, krusfrö, oljefrö, piggfrö, stenfrö, sesamfrö, stillfrö, fågelfrö, morotsfrö.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 2568 ord som på något sätt liknar ordet Här kommer de tio första: 10-krona, 20-kronorssedel, 5-krona, abrovink, abrovinsch, accelerometer, aerob, aerodrom, aerodynamisk och aerofobi.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord