Busfrö i plural

Busfrö är ordet.

Plural för busfrö är busfrön, busfröna, vard. busfröen, busfröns och busfrönas, vard. busfröens.

Vad är plural för busfrö?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet busfrö. Plural av busfrö är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet busfrö.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet busfrö. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet busfrö har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder busfrö?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av busfrö så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/busfrö

Du kan också söka efter busfrö direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=busfrö

Mer information om ordet busfrö:

Ordet busfrö består allt som allt av 6 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 6 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 5 synonymer inlagda.

Synonymer till busfrö:

Busfrö har dessa synonymer: busunge, illbatting, rackarunge, slyngel, spjuver

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet busfrö, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på busfrö?

Följande ord rimmar med busfrö: , frö, brö, trö, strö, beströ, stenfrö, chiafrö, piggfrö, krusfrö, oljefrö, stillfrö, sesamfrö, fågelfrö, morotsfrö.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord