Brö i plural

Brö är ordet.

Plural för brö är brön, bröna, bröns och brönas.

Vad är plural för brö?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet brö. Plural av brö är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet brö.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet brö. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet brö har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder brö?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av brö så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/brö

Du kan också söka efter brö direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=brö

Mer information om ordet brö:

Ordet brö består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på brö?

Följande ord rimmar med brö: , frö, trö, strö, beströ, busfrö, chiafrö, krusfrö, oljefrö, piggfrö, stenfrö, sesamfrö, stillfrö, fågelfrö, morotsfrö.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 283 ord som på något sätt liknar ordet brö Här kommer de tio första: abrovink, abrovinsch, äktenskapsbrott, älvbro, ämbetsbroder, ambrosisk, andningsbronkiol, avbrott, barbröstad och barnpornografibrott.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord