Påhittad i plural

Påhittad är ordet.

Plural för påhittad är påhittade.

Vad är plural för påhittad?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet påhittad. Plural av påhittad är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet påhittad.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet påhittad. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet påhittad har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder påhittad?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av påhittad så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/påhittad

Du kan också söka efter påhittad direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=påhittad

Mer information om ordet påhittad:

Ordet påhittad består allt som allt av 8 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 8 bokstäverna är 5, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 3. Vi har i vår databas även 2 synonymer inlagda.

Synonymer till påhittad:

Påhittad har dessa synonymer: fabricerad, fiktiv

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet påhittad, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på påhittad?

Följande ord rimmar med påhittad: bad, kad, mad, rad, vad, agad, anad, asad, axad, blad, diad, duad, dyad, ekad, enad.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord