Påhitt i plural

Påhitt är ordet.

Plural för påhitt är påhitt, påhitten, påhitts och påhittens.

Vad är plural för påhitt?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet påhitt. Plural av påhitt är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet påhitt.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet påhitt. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet påhitt har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder påhitt?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av påhitt så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/påhitt

Du kan också söka efter påhitt direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=påhitt

Mer information om ordet påhitt:

Ordet påhitt består allt som allt av 6 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 6 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 6 synonymer inlagda.

Synonymer till påhitt:

Påhitt har dessa synonymer: bus, hyss, nyck, påfund, spratt, streck

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet påhitt, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på påhitt?

Följande ord rimmar med påhitt: vitt, mitt, aitt, pitt, ritt, sitt, titt, fitt, Ditt, ditt, Britt, kvitt, britt, klitt, fritt.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 2 ord som på något sätt liknar ordet påhitt: påhittad och påhittig.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord