Oskyddad i plural

Oskyddad är ordet.

Plural för oskyddad är oskyddade.

Vad är plural för oskyddad?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet oskyddad. Plural av oskyddad är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet oskyddad.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet oskyddad. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet oskyddad har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder oskyddad?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av oskyddad så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/oskyddad

Du kan också söka efter oskyddad direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=oskyddad

Mer information om ordet oskyddad:

Ordet oskyddad består allt som allt av 8 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 8 bokstäverna är 5, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 3. Vi har i vår databas även 2 synonymer inlagda.

Synonymer till oskyddad:

Oskyddad har dessa synonymer: försvarslös, värnlös

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet oskyddad, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på oskyddad?

Följande ord rimmar med oskyddad: bad, kad, vad, mad, rad, niad, osad, riad, road, siad, glad, grad, hiad, klad, kvad.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord