Masscentrum i plural

Masscentrum är ordet.

Plural för masscentrum är masscentra, masscentran, masscentras och masscentrans.

Vad är plural för masscentrum?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet masscentrum. Plural av masscentrum är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet masscentrum.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet masscentrum. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet masscentrum har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder masscentrum?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av masscentrum så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/masscentrum

Du kan också söka efter masscentrum direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=masscentrum

Mer information om ordet masscentrum:

Ordet masscentrum består allt som allt av 11 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 11 bokstäverna är 8, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 3. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till masscentrum:

Masscentrum har dessa synonymer: tyngdpunkt

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet masscentrum, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på masscentrum?

Följande ord rimmar med masscentrum: dum, hum, rum, sum, tum, flum, krum, ljum, skum, slum, stum, album, begum, dagum, datum.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord