Lemonad i plural

Lemonad är ordet.

Plural för lemonad är lemonader, lemonaderna, lemonaders och lemonadernas.

Vad är plural för lemonad?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet lemonad. Plural av lemonad är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet lemonad.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet lemonad. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet lemonad har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder lemonad?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av lemonad så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/lemonad

Du kan också söka efter lemonad direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=lemonad

Mer information om ordet lemonad:

Ordet lemonad består allt som allt av 7 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 7 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 3. Vi har i vår databas även 4 synonymer inlagda.

Synonymer till lemonad:

Lemonad har dessa synonymer: citrondryck, citronsaft, läsk, saft

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet lemonad, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på lemonad?

Följande ord rimmar med lemonad: bad, kad, mad, rad, vad, agad, anad, asad, axad, blad, diad, duad, dyad, ekad, enad.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord