Saft i plural

Saft är ordet.

Plural för saft är safter, safterna, safters och safternas.

Vad är plural för saft?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet saft. Plural av saft är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet saft.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet saft. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet saft har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder saft?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av saft så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/saft

Du kan också söka efter saft direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=saft

Mer information om ordet saft:

Ordet saft består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till saft:

Saft har dessa synonymer: lemonad

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet saft, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på saft?

Följande ord rimmar med saft: taft, graft, kvaft, kraft, qvaft, skaft, apskaft, magsaft, yxskaft, tuskaft, tarmsaft, domkraft, solkraft, motkraft, blandsaft.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 33 ord som på något sätt liknar ordet saft Här kommer de tio första: apelsinsaft, äppelsaft, blåbärssaft, blandsaft, citronsaft, flädersaft, fruktsaft, hallonsaft, jordgubbssaft och körsbärssaft.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord