Skaft i plural

Skaft är ordet.

Plural för skaft är skaft, skaften, skafts och skaftens.

Vad är plural för skaft?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet skaft. Plural av skaft är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet skaft.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet skaft. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet skaft har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder skaft?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av skaft så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/skaft

Du kan också söka efter skaft direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=skaft

Mer information om ordet skaft:

Ordet skaft består allt som allt av 5 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 5 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på skaft?

Följande ord rimmar med skaft: saft, taft, graft, kvaft, kraft, qvaft, apskaft, magsaft, yxskaft, tuskaft, tarmsaft, domkraft, solkraft, motkraft, blandsaft.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 8 ord som på något sätt liknar ordet skaft: beskäftig, hammarskaft, klubbskaft, knivskaft, kvastskaft, påskafton, skaftdammsugare och yxskaft.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord