Köpcentrum i plural

Köpcentrum är ordet.

Plural för köpcentrum är köpcentrum, köpcentrer, köpcentra, köpcentrumen, köpcentrerna, (köpcentra), köpcentrums, köpcentrers, köpcentras och köpcentrumens, köpcentrernas, (köpcentras).

Vad är plural för köpcentrum?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet köpcentrum. Plural av köpcentrum är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet köpcentrum.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet köpcentrum. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet köpcentrum har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder köpcentrum?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av köpcentrum så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/köpcentrum

Du kan också söka efter köpcentrum direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=köpcentrum

Mer information om ordet köpcentrum:

Ordet köpcentrum består allt som allt av 10 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 10 bokstäverna är 7, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 3. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till köpcentrum:

Köpcentrum har dessa synonymer: köpcenter

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet köpcentrum, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på köpcentrum?

Följande ord rimmar med köpcentrum: dum, hum, rum, sum, tum, flum, krum, ljum, skum, slum, stum, album, begum, dagum, datum.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord