Konsultation i plural

Konsultation är ordet.

Plural för konsultation är konsultationer, konsultationerna, konsultationers och konsultationernas.

Vad är plural för konsultation?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet konsultation. Plural av konsultation är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet konsultation.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet konsultation. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet konsultation har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder konsultation?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av konsultation så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/konsultation

Du kan också söka efter konsultation direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=konsultation

Mer information om ordet konsultation:

Ordet konsultation består allt som allt av 12 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 12 bokstäverna är 7, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 5. Vi har i vår databas även 2 synonymer inlagda.

Synonymer till konsultation:

Konsultation har dessa synonymer: rådfrågning, samråd

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet konsultation, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på konsultation?

Följande ord rimmar med konsultation: Don, don, eon, fon, hon, jon, Jon, kon, son, Son, ton, zon, Aron, Aton, axon.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord