Ejakulation i plural

Ejakulation är ordet.

Plural för ejakulation är ejakulationer, ejakulationerna, ejakulationers och ejakulationernas.

Vad är plural för ejakulation?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet ejakulation. Plural av ejakulation är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet ejakulation.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet ejakulation. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet ejakulation har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder ejakulation?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av ejakulation så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/ejakulation

Du kan också söka efter ejakulation direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=ejakulation

Mer information om ordet ejakulation:

Ordet ejakulation består allt som allt av 11 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 11 bokstäverna är 5, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 6. Vi har i vår databas även 3 synonymer inlagda.

Synonymer till ejakulation:

Ejakulation har dessa synonymer: spermasprut, sädesavgång, utlösning

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet ejakulation, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på ejakulation?

Följande ord rimmar med ejakulation: Don, don, eon, fon, hon, jon, Jon, kon, son, Son, ton, zon, Aron, Aton, axon.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord