Road i plural

Road är ordet.

Plural för road är roade.

Vad är plural för road?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet road. Plural av road är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet road.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet road. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet road har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder road?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av road så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/road

Du kan också söka efter road direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=road

Mer information om ordet road:

Ordet road består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till road:

Road har dessa synonymer: förnöjd

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet road, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på road?

Följande ord rimmar med road: bad, kad, vad, mad, rad, niad, osad, riad, siad, glad, grad, hiad, klad, kvad, agad.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 1 ord som på något sätt liknar ordet road: oroad.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord