Ordentlig i plural

Ordentlig är ordet.

Plural för ordentlig är ordentliga.

Vad är plural för ordentlig?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet ordentlig. Plural av ordentlig är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet ordentlig.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet ordentlig. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet ordentlig har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder ordentlig?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av ordentlig så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/ordentlig

Du kan också söka efter ordentlig direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=ordentlig

Mer information om ordet ordentlig:

Ordet ordentlig består allt som allt av 9 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 9 bokstäverna är 6, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 3. Vi har i vår databas även 14 synonymer inlagda.

Synonymer till ordentlig:

Ordentlig har dessa synonymer: bastant, disciplinerad, grundlig, noga, noggrann, ordningsam, prydlig, redig, rejäl, skötsam, städad, välskött, väluppfostrad, vårdad

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet ordentlig, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på ordentlig?

Följande ord rimmar med ordentlig: dig, Dig, gig, mig, sig, vig, avig, byig, enig, evig, isig, krig, Stig, stig, whig.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 2 ord som på något sätt liknar ordet ordentlig: oordentlig och utomordentlig.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord