Mär i plural

Mär är ordet.

Plural för mär är märer, märerna, märers och märernas.

Vad är plural för mär?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet mär. Plural av mär är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet mär.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet mär. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet mär har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder mär?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av mär så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/mär

Du kan också söka efter mär direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=mär

Mer information om ordet mär:

Ordet mär består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på mär?

Följande ord rimmar med mär: bär, där, här, kär, lär, när, Pär, pär, sär, vär, enär, fjär, isär, klär, sfär.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 440 ord som på något sätt liknar ordet mär Här kommer de tio första: 150-grammare, 200-grammare, 90-grammare, adelsmärke, aktiemarknad, akvamarin, älgkramare, amarant, amarantväxt och amaryllis.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord