Kär i plural

Kär är ordet.

Plural för kär är kära.

Vad är plural för kär?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet kär. Plural av kär är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet kär.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet kär. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet kär har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder kär?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av kär så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/kär

Du kan också söka efter kär direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=kär

Mer information om ordet kär:

Ordet kär består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till kär:

Kär har dessa synonymer: förälskad

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet kär, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på kär?

Följande ord rimmar med kär: bär, där, här, lär, mär, när, Pär, pär, sär, vär, enär, fjär, isär, klär, sfär.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 704 ord som på något sätt liknar ordet kär Här kommer de tio första: adenokarcinom, afghankaragan, äggkartong, äggkokare, äggläggande tandkarp, åkarbrasa, åkare, åkerkårel, allmänläkare och älskare.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord