Fjär i plural

Fjär är ordet.

Plural för fjär är fjära.

Vad är plural för fjär?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet fjär. Plural av fjär är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet fjär.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet fjär. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet fjär har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder fjär?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av fjär så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/fjär

Du kan också söka efter fjär direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=fjär

Mer information om ordet fjär:

Ordet fjär består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på fjär?

Följande ord rimmar med fjär: bär, där, här, kär, lär, mär, när, Pär, pär, sär, vär, enär, isär, klär, sfär.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 33 ord som på något sätt liknar ordet fjär Här kommer de tio första: apollofjäril, citronfjäril, dagfjäril, fjärd, fjärdeårsstudent, fjärdedel, fjärdedelsfyrkant, fjärdedelsnot, fjärdedomare och fjärdegradare.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord