Kvad i plural

Kvad är ordet.

Plural för kvad är kvad, kvaden, kvads och kvadens.

Vad är plural för kvad?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet kvad. Plural av kvad är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet kvad.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet kvad. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet kvad har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder kvad?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av kvad så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/kvad

Du kan också söka efter kvad direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=kvad

Mer information om ordet kvad:

Ordet kvad består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på kvad?

Följande ord rimmar med kvad: bad, kad, vad, mad, rad, niad, osad, riad, road, siad, glad, grad, hiad, klad, agad.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 31 ord som på något sätt liknar ordet kvad Här kommer de tio första: åskväder, huvudkvadrat, kvaddande, kväde, kvader, kvadrat, kvadrataln, kvadratcentimeter, kvadratdecimeter och kvadratisk.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord