Jul i plural

Jul är ordet.

Plural för jul är jular, jularna, julars och jularnas.

Vad är plural för jul?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet jul. Plural av jul är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet jul.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet jul. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet jul har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder jul?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av jul så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/jul

Du kan också söka efter jul direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=jul

Mer information om ordet jul:

Ordet jul består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till jul:

Jul har dessa synonymer: jultid

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet jul, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på jul?

Följande ord rimmar med jul: Jul, gul, kul, ful, hjul, Paul, foul, modul, herul, hemul, Kabul, manul, mogul, nodul, skjul.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 93 ord som på något sätt liknar ordet jul Här kommer de tio första: åttahjulig, bakhjul, cykelhjul, enhjuling, fordonshjul, framhjul, fyrhjulig, fyrhjuling, glidhjul och hjul.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord