Gul i plural

Gul är ordet.

Plural för gul är gula.

Vad är plural för gul?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet gul. Plural av gul är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet gul.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet gul. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet gul har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder gul?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av gul så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/gul

Du kan också söka efter gul direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=gul

Mer information om ordet gul:

Ordet gul består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 2 synonymer inlagda.

Synonymer till gul:

Gul har dessa synonymer: citronfärgad, solgul

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet gul, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på gul?

Följande ord rimmar med gul: jul, Jul, kul, ful, hjul, Paul, foul, modul, herul, hemul, Kabul, manul, mogul, nodul, skjul.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 118 ord som på något sätt liknar ordet gul Här kommer de tio första: äggul, äggula, bärnstensgul, blågul, blågull, brandgul, citrongul, EM-guld, gula och gulaktig.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord