Hemul i plural

Hemul är ordet.

Plural för hemul är hemula.

Vad är plural för hemul?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet hemul. Plural av hemul är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet hemul.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet hemul. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet hemul har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder hemul?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av hemul så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/hemul

Du kan också söka efter hemul direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=hemul

Mer information om ordet hemul:

Ordet hemul består allt som allt av 5 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 5 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på hemul?

Följande ord rimmar med hemul: jul, Jul, gul, kul, ful, hjul, Paul, foul, modul, herul, Kabul, manul, mogul, nodul, skjul.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 2 ord som på något sätt liknar ordet hemul: hemulsman och ohemul.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord