Hungrig i plural

Hungrig är ordet.

Plural för hungrig är hungriga.

Vad är plural för hungrig?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet hungrig. Plural av hungrig är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet hungrig.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet hungrig. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet hungrig har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder hungrig?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av hungrig så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/hungrig

Du kan också söka efter hungrig direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=hungrig

Mer information om ordet hungrig:

Ordet hungrig består allt som allt av 7 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 7 bokstäverna är 5, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 2 synonymer inlagda.

Synonymer till hungrig:

Hungrig har dessa synonymer: omätt, sugen

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet hungrig, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på hungrig?

Följande ord rimmar med hungrig: dig, Dig, gig, mig, sig, vig, whig, stig, yvig, Stig, avig, byig, enig, evig, isig.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 3 ord som på något sätt liknar ordet hungrig: jättehungrig, läshungrig och vrålhungrig.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord