Glad i plural

Glad är ordet.

Plural för glad är glada.

Vad är plural för glad?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet glad. Plural av glad är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet glad.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet glad. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet glad har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder glad?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av glad så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/glad

Du kan också söka efter glad direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=glad

Mer information om ordet glad:

Ordet glad består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 18 synonymer inlagda.

Synonymer till glad:

Glad har dessa synonymer: frejdig, fryntlig, förtjust, gladlynt, gladsint, jovialisk, lycklig, munter, positiv, på bra humör, på gott humör, på topp, sprudlande, upprymd, uppsluppen, uppspelt, uppåt, yster

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet glad, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på glad?

Följande ord rimmar med glad: bad, kad, vad, mad, rad, niad, osad, riad, road, siad, grad, hiad, klad, kvad, agad.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 36 ord som på något sätt liknar ordet glad Här kommer de tio första: akterseglad, balkonglåda, bangladeshier, bangladeshisk, bangladeshiska, färgglad, färgladdning, glada, gladiator och glädjande.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord