Födelsenamn i plural

Födelsenamn är ordet.

Plural för födelsenamn är födelsenamn, födelsenamnen, födelsenamns och födelsenamnens.

Vad är plural för födelsenamn?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet födelsenamn. Plural av födelsenamn är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet födelsenamn.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet födelsenamn. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet födelsenamn har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder födelsenamn?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av födelsenamn så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/födelsenamn

Du kan också söka efter födelsenamn direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=födelsenamn

Mer information om ordet födelsenamn:

Ordet födelsenamn består allt som allt av 11 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 11 bokstäverna är 7, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 4.

Vad rimmar på födelsenamn?

Följande ord rimmar med födelsenamn: famn, namn, hamn, ramn, önamn, binamn, sonnamn, ortnamn, filnamn, noanamn, dopnamn, spenamn, kodnamn, artnamn, öknamn.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord