Ortnamn i plural

Ortnamn är ordet.

Plural för ortnamn är ortnamn, ortnamnen, ortnamns och ortnamnens.

Vad är plural för ortnamn?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet ortnamn. Plural av ortnamn är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet ortnamn.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet ortnamn. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet ortnamn har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder ortnamn?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av ortnamn så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/ortnamn

Du kan också söka efter ortnamn direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=ortnamn

Mer information om ordet ortnamn:

Ordet ortnamn består allt som allt av 7 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 7 bokstäverna är 5, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på ortnamn?

Följande ord rimmar med ortnamn: famn, namn, hamn, ramn, önamn, binamn, sonnamn, filnamn, noanamn, dopnamn, spenamn, kodnamn, artnamn, öknamn, mansnamn.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 3 ord som på något sätt liknar ordet ortnamn: kortnamn, ortnamnsefterled och ortnamnsforskare.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord