Famn i plural

Famn är ordet.

Plural för famn är famnar, famnarna, famnars och famnarnas.

Vad är plural för famn?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet famn. Plural av famn är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet famn.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet famn. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet famn har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder famn?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av famn så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/famn

Du kan också söka efter famn direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=famn

Mer information om ordet famn:

Ordet famn består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på famn?

Följande ord rimmar med famn: namn, hamn, ramn, önamn, binamn, sonnamn, ortnamn, filnamn, noanamn, dopnamn, spenamn, kodnamn, artnamn, öknamn, mansnamn.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 2 ord som på något sätt liknar ordet famn: famntag och omfamning.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord