Hamn i plural

Hamn är ordet.

Plural för hamn är hamnar, hamnarna, hamnars och hamnarnas.

Vad är plural för hamn?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet hamn. Plural av hamn är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet hamn.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet hamn. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet hamn har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder hamn?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av hamn så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/hamn

Du kan också söka efter hamn direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=hamn

Mer information om ordet hamn:

Ordet hamn består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 2 synonymer inlagda.

Synonymer till hamn:

Hamn har dessa synonymer: båtparkering, hamnanläggning

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet hamn, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på hamn?

Följande ord rimmar med hamn: famn, namn, ramn, önamn, binamn, sonnamn, ortnamn, filnamn, noanamn, dopnamn, spenamn, kodnamn, artnamn, öknamn, mansnamn.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 15 ord som på något sätt liknar ordet hamn Här kommer de tio första: gästhamn, hamnande, hamnarbetare, hämndbegär, hämndgudinna, hämning, hamnkrassing, hamnlöpare, hamnskiftare och hamnsolros.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord