Dryck i plural

Dryck är ordet.

Plural för dryck är drycker, dryckerna, dryckers och dryckernas.

Vad är plural för dryck?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet dryck. Plural av dryck är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet dryck.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet dryck. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet dryck har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder dryck?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av dryck så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/dryck

Du kan också söka efter dryck direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=dryck

Mer information om ordet dryck:

Ordet dryck består allt som allt av 5 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 5 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till dryck:

Dryck har dessa synonymer: förfriskning

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet dryck, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på dryck?

Följande ord rimmar med dryck: ryck, nyck, tryck, svyck, styck, knyck, aftryck, uttryck, intryck, avtryck, boktryck, rusdryck, sojadryck, stentryck, pulstryck.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 18 ord som på något sätt liknar ordet dryck Här kommer de tio första: alkoholdryck, apelsindryck, burkdryck, citrondryck, dryckesgille, dryckeskärl, dryckeslag, dryckesrörd, dryckesspel och dryckestermos.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord