Styck i plural

Styck är ordet.

Plural för styck är stycken och (stycken).

Vad är plural för styck?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet styck. Plural av styck är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet styck.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet styck. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet styck har vi i vår databas 2 plural.

Vad betyder styck?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av styck så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/styck

Du kan också söka efter styck direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=styck

Mer information om ordet styck:

Ordet styck består allt som allt av 5 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 5 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på styck?

Följande ord rimmar med styck: ryck, nyck, tryck, svyck, knyck, dryck, aftryck, uttryck, intryck, avtryck, boktryck, rusdryck, sojadryck, stentryck, pulstryck.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 32 ord som på något sätt liknar ordet styck Här kommer de tio första: aktstycke, arbetsstycke, bibelstycke, brödstycke, brottstycke, jordstycke, längdryggstycke, livstycke, metallstycke och motstycke.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord