Desorienterad i plural

Desorienterad är ordet.

Plural för desorienterad är desorienterade.

Vad är plural för desorienterad?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet desorienterad. Plural av desorienterad är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet desorienterad.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet desorienterad. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet desorienterad har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder desorienterad?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av desorienterad så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/desorienterad

Du kan också söka efter desorienterad direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=desorienterad

Mer information om ordet desorienterad:

Ordet desorienterad består allt som allt av 13 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 13 bokstäverna är 7, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 6. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till desorienterad:

Desorienterad har dessa synonymer: förvirrad

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet desorienterad, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på desorienterad?

Följande ord rimmar med desorienterad: bad, kad, mad, rad, vad, agad, anad, asad, axad, blad, diad, duad, dyad, ekad, enad.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord