Brevlåda i plural

Brevlåda är ordet.

Plural för brevlåda är brevlådor, brevlådorna, brevlådors och brevlådornas.

Vad är plural för brevlåda?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet brevlåda. Plural av brevlåda är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet brevlåda.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet brevlåda. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet brevlåda har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder brevlåda?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av brevlåda så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/brevlåda

Du kan också söka efter brevlåda direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=brevlåda

Mer information om ordet brevlåda:

Ordet brevlåda består allt som allt av 8 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 8 bokstäverna är 5, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 3. Vi har i vår databas även 2 synonymer inlagda.

Synonymer till brevlåda:

Brevlåda har dessa synonymer: mejlbox, postlåda

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet brevlåda, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på brevlåda?

Följande ord rimmar med brevlåda: da, Ada, Ida, eda, ida, tida, lada, enda, tyda, åda, udda, lida, Leda, koda, bida.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 1 ord som på något sätt liknar ordet brevlåda: röstbrevlåda.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord