Lada i plural

Lada är ordet.

Plural för lada är lador, ladorna, ladors och ladornas.

Vad är plural för lada?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet lada. Plural av lada är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet lada.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet lada. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet lada har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder lada?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av lada så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/lada

Du kan också söka efter lada direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=lada

Mer information om ordet lada:

Ordet lada består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till lada:

Lada har dessa synonymer: ladugård

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet lada, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på lada?

Följande ord rimmar med lada: da, Ada, Ida, eda, ida, tida, enda, tyda, åda, udda, lida, Leda, koda, bida, leda.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 32 ord som på något sätt liknar ordet lada Här kommer de tio första: aladåb, bajslåda, balkonglåda, bladande, blådåre, blomlåda, boklåda, brevlåda, brödlåda och byrålåda.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord