Åda i plural

Åda är ordet.

Plural för åda är ådor, ådorna, ådors och ådornas.

Vad är plural för åda?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet åda. Plural av åda är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet åda.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet åda. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet åda har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder åda?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av åda så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/åda

Du kan också söka efter åda direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=åda

Mer information om ordet åda:

Ordet åda består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 1, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till åda:

Åda har dessa synonymer: ejderhona

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet åda, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på åda?

Följande ord rimmar med åda: da, Ada, Ida, eda, ida, tida, lada, enda, tyda, udda, lida, Leda, koda, bida, leda.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 168 ord som på något sätt liknar ordet åda Här kommer de tio första: adagietto, adagio, adamsäpple, adamskostym, adaptation, adapter, adapterad, adaption, aladåb och alförrädare.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord